Contact 0229 - 343 700

job branding

Wat doen we, korte versie

Met job branding brengen wij jouw vacature heel precies onder de aandacht bij een voor jou relevante doelgroep. Met behulp van onder andere social media kanalen kunnen we een heel gerichte campagne opzetten en op een effectieve manier jouw doelgroep vinden en bereiken. Benieuwd naar mogelijkheden? Bekijk onze video of bel met Patricia of Michiel.

hoe doen we dat?

 • we beginnen na een intake met de vacaturetekst.
 • De doelgroepgerichte vacaturetekst zorgt voor de ideale kandidaat.
 • We benadrukken jouw onderscheidende vermogen.
 • Vacatureteksten op basis van doelgroepdata.
 • Teksten worden geoptimaliseerd voor SEO.
 • We geloven in authenticiteit.
patricia

nieuwsgierig geworden?
we helpen je graag!

Neem direct contact op met
Patricia: 06-24 50 83 62 of Michiel: 06-46 30 50 41

michiel

een vacaturefilm laat de werksfeer en cultuur zien en zorgt voor meer conversie!

Bereik en activeer de perfecte kandidaat met een vacaturevideo.

Werksfeer en cultuur zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk als functie en salaris. Een vacaturevideo kan dat veel beter laten zien dan een geschreven tekst. En is bovendien aantrekkelijker. Wist je dat 75% van de mensen liever een filmpje bekijkt dan dat ze een tekst lezen?

Met een vacaturevideo breng je in circa 90 seconden over hoe een werkplek eruit ziet, hoe een werkdag er uit kan zien en wie je collega’s zijn. Als kandidaat kun je dus meteen zien, horen en misschien zelfs voelen of je ergens goed tussen past. Of niet. Een vacaturefilm is dus niet alleen goed voor je werving en branding, het zorgt ook nog eens voor een natuurlijke selectie.

Conversie op video is veel hoger. Maar liefst 75% van de (latent) werkzoekenden bekijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. Niet zo gek dus dat een vacaturevideo in wervingscampagnes 50% meer conversie behaalt vergeleken met vacatureteksten! Een samenspel tussen vacaturetekst en vacaturevideo is natuurlijk het allerbeste.

Wij produceren en verspreiden jouw eigen vacaturefilm! Hiernaast 2 voorbeelden. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen maken?

dit zijn de voordelen van job branding

 • Tijdwinst, met stip op 1
 • Optimale kwaliteit sollicitanten (preselectie)
 • Optimale kwantiteit sollicitaties (conversie)
 • Een sterk(er) werkgeversmerk
 • Doelgroepgericht, o.a. gebaseerd op arbeidsmarktdata
 • Aansprekend, in een tone-of-voice die past bij de doelgroep en jouw organisatie
 • Vindbaarheid. De vacatureteksten worden voorzien van een vleug SEO
 • Een optimale eerste indruk
peter
logo

blije klant:
Peter Happé – Expice

Ons bedrijf Expice, dat hoogwaardige innovatieve electronica ontwikkelt en produceert, was op zoek naar een verkoper. Door de pragmatische aanpak van De Selectie hebben wij binnen twee weken een geschikte persoon aangenomen. Dat is bijzonder in een tijd waarin het vaak heel lastig is om technisch onderlegde werknemers te vinden.

Ook operators, magazijnmedewerkers en hulpkrachten hebben via job branding de weg naar Expice gevonden. Het was voor ons helemaal nieuw om via een video op social media te werven, maar inmiddels kunnen wij deze effectieve en relatief voordelige methode absoluut aanraden!

job branding
even alles op een rijtje

Heeft u een vacature? Geen paniek. De Selectie zorgt ervoor dat uw vacature zichtbaar wordt bij een relevante doelgroep. Wij helpen bij het schrijven van een wervende tekst, het maken van een video en weten welke kanalen het beste kunnen worden ingezet om uw doelgroep te bereiken. U hoeft geen mensen meer te zoeken, zij vinden u!

Hoe dan? We beginnen met de vacaturetekst:
Een (doelgroepgerichte) vacaturetekst is een wervende tekst die helemaal op maat wordt geschreven. We beginnen met een uitgebreide vacature-intake (telefonisch ongeveer 25 minuten of we komen langs). Met de intake als uitgangspunt gaan wij aan de slag!

De (doelgroepgerichte) vacaturetekst die wij schrijven ‘verkoopt’ de vacature aan de ideale kandidaat. Wie jouw ideale kandidaat precies is én wat jouw ‘verkoopargument’ is, achterhalen we tijdens de vacature-intake. Het resultaat: een betere match én minder sollicitaties van niet-passende kandidaten. Dat is echt een win-winsituatie.

In deze sterk competitieve arbeidsmarkt is het cruciaal om te onderscheiden. Daarom benadrukken we wat jouw vacature en organisatie zo uniek maakt en brengen dit onder woorden. Dit toppen we af met een authentieke tone of voice en creatieve insteek. Zo is elke vacaturetekst uniek en dus onderscheidend.

Wij schrijven ook op basis van doelgroep data. Elke arbeidsmarktdoelgroep heeft eigen beweegmotieven en voorkeuren als het gaat om arbeidsvoorwaarden. Deze actuele data vertalen we op onze beurt in de vacaturetekst.

We gebruiken SEO, de vacaturetekst wordt pas gelezen áls deze wordt gevonden. Daarom optimaliseren we de vacaturetekst op bepaalde zoekwoorden. Zo neemt de vindbaarheid van de vacaturetekst in grote zoekmachines als Google, Indeed en social media toe.

Wij geloven in authenticiteit, zoals je als werkgever écht bent. Werksfeer scoort steevast op de tweede plek als reden om van baan te switchen. Bovendien bevordert de match op cultuur de kwaliteit van de match. Daarom beschrijven we in de vacaturetekst op belevende wijze hóé het is om bij de werkgever te werken.

Jong of oud, man of vrouw, afkomstig uit Nederland of buitenland. Uitzonderingen daargelaten mag je niemand uitsluiten in vacatureteksten. Wij zijn op de hoogte van de gelijkebehandelingswetgeving en houden hier natuurlijk rekening mee.